fbpx

Accueil » Welke mogelijke looptijden zijn er voor mijn hypothecair krediet?

Hypothecair Krediet

Welke mogelijke looptijden zijn er voor mijn hypothecair krediet?

 

HYPOTHECAIR KREDIET: WELKE DUUR?

De aflossingsduur van uw hypothecaire lening verschilt naargelang uw inkomsten en/of de som die u maandelijks moet aflossen. Een hypothecair krediet wordt inderdaad meestal met maandelijkse aflossingen terugbetaald. Naargelang uw behoeften en uw situatie, worden deze maandelijkse aflossingen zo berekend dat uw levenswijze niet in het gedrang komt. Het is niet de bedoeling dat u maandelijks met erg weinig moet rondkomen.  

Hoe langer de aflossingsperiode, hoe minder u maandelijks betaalt. Dit schema werkt natuurlijk ook in omgekeerde richting: hoe korter de terugbetalingsperiode van een hypothecaire lening, hoe meer u per maand zal betalen. 

Bij de meeste leningverstrekker schommelt de duur van een hypothecaire lening tussen 10 en 30 jaar. De maximale duur is 40 jaar. U kunt kiezen uit verschillende looptijden. 

Wat ook belangrijk om weten is over de duur van uw hypothecaire lening, is de rol van de rentevoet. Om u een idee te geven, nodigen wij u uit om onze online tariefsimulator te gebruiken.

De waarde van de rentevoet hangt natuurlijk ook af van het type rentevoet (vast, variabel of semi-variabel).

Contacteer ons