fbpx

Accueil » Welke som kan ik lenen met een hypothecaire lening?

Hypothecaire lening

Welke som kan ik lenen met een hypothecaire lenen?

 

LEENBARE SOM BIJ EEN HYPOTHECAIRE LENING 

De som van uw hypothecaire lening hangt af van uw maandelijks inkomen. 

Om u een hypothecair krediet te kunnen toekennen, gaat de leningverstrekker inderdaad na of u wel in staat bent om uw hypothecaire lening terug te betalen. Daarvoor zijn stabiele en vaste inkomsten onmisbaar. 

Een hypothecair krediet met een looptijd van 10 tot 40 jaar wordt maandelijks afbetaald.  

Om uw levenswijze niet te veel in het gedrang te brengen, worden deze maandelijkse aflossingen berekend volgens uw inkomsten en uw algemene situatie.   

Meestal wordt bepaald dat de totale kredietlasten per maand niet meer dan 45% van het maandinkomen mogen bedragen. Dit wil zeggen dat uw inkomen iets dan twee keer hoger moet zijn dan de maandelijkse aflossing van uw lening. Op deze manier kunt u het hoofd bieden aan andere situaties in het dagelijks leven en het hoofd dus boven water houden. 

Hoe langer de afbetalingsperiode van een hypothecaire lening, hoe lager de maandelijkse aflossingen. En omgekeerd. 

Maar geef zeker aandacht aan de rentevoet. Want net als voor elk ander krediet vereist ook het hypothecair krediet kosten, JKP genoemd (jaarlijks kostenpercentage). Dit percentage kan vast, variabel of semi-variabel zijn. Naargelang het type rentevoet, zullen uw maandelijkse aflossingen verschillen. 

Contacteer ons