fbpx

Accueil » Welke zijn de criteria om een krediet te krijgen?

Hypothecaire lening

Welke zijn de criteria om een krediet te krijgen?

 

Hoe een krediet krijgen?

Krediet 2000 maakt uw kredietaanvraag eenvoudiger. Niettemin moet toch aan bepaalde voorwaarden voldaan worden om probleemloos een hypothecaire lening of een lening op afbetaling te krijgen. De leningaanvrager moet verplicht voldoen aan de criteria die de kredietverstrekkers stellen om een lening te kunnen aangaan: 

 • Minstens 18 jaar oud zijn
 • Een vast inkomen hebben: de instelling waar u geld bij leent, verwacht natuurlijk dat u uw lening terugbetaalt. Om zeker te stellen dat u uw krediet zal kunnen aflossen, moet u dus vast werk en een stabiel inkomen hebben. 
 • Gedomicilieerd zijn in België: veel financiële instellingen weigeren krediet aan mensen die in het buitenland wonen. Dit criterium verschilt bij alle leningverstrekkes.  Het is dus zaak om op verschillende plaatsen inlichtingen te vragen om een beeld te krijgen van uw situatie. Hier volgen toch enkele criteria die u kunt vinden in het beleid van financiële instellingen:
  • Woont u in een land buiten de eurozone, dan kan de leningverstrekker u een lening weigeren om geen problemen te hebben met de wisselkoersen. 
  • Woont u in een land dat de leningverstrekkers als een ‘risicoland’ beschouwen, dan kunnen zij u de toegang tot een krediet in België weigeren. 
  • Woont u in het buitenland, maar wil u weer in België komen wonen, dan zullen meer leningverstrekkers bereid zijn om u een krediet toe te kennen. 
  • Als het goed dat u in België wil kopen, verhuurd zal worden, dan maakt u meer kans om moeiteloos een hypothecaire lening te krijgen. 
 • In het bezit zijn van een geldige identiteitskaart: de meeste leningverstrekkers kijken niet naar de nationaliteit om in België te lenen. Maar uiteraard moeten er wel degelijk geldige documenten voorgelegd worden! In alle gevallen zal de leningverstrekker een ‘bedenktijd’ hebben. Deze periode is bedoeld om uw dossier te analyseren, kwestie van te garanderen dat u uw lening zal kunnen terugbetalen. 

Wij analyseren uw inkomsten, uw behoeften en uw lasten. De maandelijkse aflossingen mogen niet te zwaar wegen op uw inkomen. 

Contacteer ons