fbpx

Uw kredietpartner

Woonkrediet? Met krediet 2000 is het makkelijk

ONLINE AANVRAAG

1

Hypothecair

2

3

4

Mensualité :
Montant :
Durée :
TAEG* :
Coût total :
(*) Taux fixe durée 10 ans - Quotité < 60% - sous conditions - sous réserve d'analyse
(**) Taux nets du crédit. Ces taux ne sont pas les TAEG (taux annuel effectif global) qui sont calculés de façon personnalisée car doivent tenir compte de paramètres tels que assurances, frais de dossier, frais d’expertises si nécessaire,…
(***) Les mensualités sont basées sur la méthode de calcul "Hypo Plus". Elles sont progressives dans le temps et pour une quotité de 85%. Le tableau d'amortissement détaillé est disponible sur demande.
Prospectus et tarifs de nos partenaires à télécharger : cliquez ici

Accueil » Hypothecaire lening » Afkorting JKP

Onroerende lening: het wordt tijd om uw mensen concreet te maken!

Het hoofddoel van Krediet 2000 is het u gemakkelijker te maken om een krediet te krijgen. Wij informeren en begeleiden u niet alleen, wij willen u ook van naald tot draad uitleggen wat het allemaal inhoudt, met het oog op maximaal vertrouwen en maximale transparantie. 

Een hypothecair krediet is niet los te denken van het JKP. Krediet 2000 licht deze term voor u toe. 

Wat betekent de afkorting JKP?

De letters JKP betekenen ‘jaarlijks kostenpercentage’. Dit is het percentage dat u betaalt op de nog terug te betalen som, of de werkelijke kostprijs van de lening, dit wil zeggen de onroerende lening zelf, maar ook de debetrentes en de bijhorende kosten: notariskosten, dossierkosten, enz., evenals de verzekeringen die aan uw onroerend goed verbonden zijn (woningverzekering, die onder meer de brandverzekering omvat, en de schuldsaldoverzekering). 

Deze laatste waarborgt dat de leningverstrekker bij het overlijden van de leningnemer toch het resterend saldo terugbetaald zal krijgen door uw verzekeraar. 

EEN EUROPEES MODEL

In Europa wordt het JKP op dezelfde manier berekend voor alle verstrekkers van onroerende leningen. Zo kan de consument makkelijker alle aanbiedingen vergelijken die hij krijgt, want ze hebben allemaal zo hun eigen specifieke kenmerken. 

Het JKP is dus een indicator om de voorstellen van een onroerende lening te vergelijken en deze te kiezen die het best aansluit bij uw profiel en uw behoeften. 

Naast het jaarlijks kostenpercentage, wordt een onroerende lening ook bepaald door de 

verschillende soorten maandelijkse aflossingen. Laten we ze eens nader bekijken. 

EEN ONROERENDE LENING TEGEN EEN VASTE, EEN VARIABELE OF EEN SEMI-VARIABELE RENTEVOET? 

De meeste verstrekkers van onroerende leningen hanteren vaste en variabele rentevoeten, maar veel minder vaak een semi-vaste rentevoet. Deze mogelijkheid wordt echter wel geboden door Krediet 2000. Wat betekenen deze drie termen?

Vaste rentevoet: u betaalt elke maand hetzelfde bedrag af.
Variabele rentevoet: het maandelijks bedrag wordt aangepast volgens de schommelingen van een referentierentevoet op de financiële markten. Weet wel dat deze variabiliteit altijd beperkt is. 

Semi-vaste rentevoet: de semi-vaste rentevoet is een compromis tussen de vaste rentevoet en de variabele rentevoet. U betaalt een vast maandelijks bedrag terug in de eerste jaren en daarna schakelt u over naar een variabele rentevoet (die op periodieke vervaldagen herzien wordt). 

TERUGBETALING VAN DE ONROERENDE LENING: GEWAARBORGDE TERUGBETALING VIA DE HYPOTHEEK 

De toekenning van een onroerende lening houdt uiteraard in dat er garanties voor de terugbetaling moeten gegeven worden. De schuldsaldoverzekering (waar we het al eerder over hadden), is een dergelijke garantie, net als de hypotheek op uw goed: de leningverstrekker heeft een hypotheek op het onroerend goed (= onderpand), tot de schuld volledig afbetaald is. 

Zo heeft een leningverstrekker, wanneer de leningnemer zijn onroerende lening niet meer kan terugbetalen, het recht om zijn vordering te innen door beslag op het goed.

EEN ONROERENDE LENING KRIJGEN: MAKKELIJKER DANKZIJ KREDIET 2000

Uw appartement of huis kopen, bouwen of renoveren, is vandaag makkelijker met Krediet 2000. Krediet 2000 maakt er een erezaak van om u – persoonlijk en professioneel – te begeleiden tijdens de hele duur van uw project. 

Vragen omtrent hypothecaire leningen ? U heeft een hypothecaire lening nodig ?

Een team dat naar u luistert en klaar staat om al uw vragen te beantwoorden !